Uudiskiri november ’23

Hea koostööpartner!

Sinu ees on Thermoarena esimene uudiskiri – väike, kuid olemuslik edasiminek meile ning loodetavasti tähelepanu vääriv teadmushüpe meie klientidele ja koostööpartneritele. Sinu väärtusliku aja säästmiseks toome siin ära värskeimad ja olulisemad uudised nii Thermoarenast kui termopuidu valdkonnast laiemalt.

Thermoarenast

Oleme tegelenud termopuiduga juba paarkümmend head aastat. Meie sihik on suuremalt jaolt suunatud piiri taha, 95% toodangust läheb ekspordiks Põhjamaadesse, Euroopasse, Aasiasse, isegi Uus-Meremaale. Samas, koduturg on alati kõige tähtsam, mahult väike, aga hingelt suur. Usume, et meie globaalsest kogemusest puiduäris ning jätkusuutlikkuse teemast on jagada nii mõndagi, Sulle, hea lugeja ja termopuitu fännavale kogukonnale.

Teame ja tunneme puitu

Thermoarena võtab puidu, kõige keskkonnasõbralikuma ja taastuva ehitusmaterjali, ning karastab selle kõrge temperatuuriga kauniks ja vastupidavaks termopuiduks, umbes nagu oma valdkonnas hinnatud damaskuse teras. Meie karmis ja vahelduvas põhjamaises kliimas on termotöödeldud puit asendamatu kõikjal, kus välispinnad puutuvad kokku vihma, lume ja vahel kõrvetava päikesepaistega. Termopuidu paisumine-kahanemine ilmastiku vaheldudes on minimaalne, atraktiivsus kahjuritele ja seenhaigustele olematu, kirsiks eeliste-tordil on kindlasti esteetiline omanäolisus.

Parim kasutusviis: fassaadi- ja terrassilauad

Meie arhitektuurilises vööndis puutub puit välisilmaga kokku põhiliselt kahes kasutuskohas – hoonete fassaadidel ja puitterrassidel. Mõlema variandi jaoks on Thermoarenal pakkuda tipptasemel tooteid.

Terrassilauad

Terrass on eluruumide pikendus õuealale, kaunist ja funktsionaalsest terrassist saab kindlasti üle, aga ümber minna on patt 😉 Termopuidust terrassilaudade kasutamine on kena ja kestlik, Thermoarena valikus on erinevad profiilid ja ristlõiked. Klientide vaieldamatu soosik on termomänd, aga leidub ka teiste puiduliikide eelistajaid. Lisaks traditsioonilisele lahendusele pakume klambrisüsteemiga terrassilaudu, mille eelis on kiire ning lihtne paigaldus, boonuseks ühtlane kruvipeadeta välisilme, magic!

Voodrilauad

Puitfassadid on ennast tõestanud läbi aegade, termopuidust vooderdus on samm edasi, vastupidavuse ning jätkusuutlikkuse suunas. Thermoarena valikus on kõik klassikalised profiilid ja ristlõiked, ühtlasi oleme valmis tootma meie portfellis sisalduvaid vähemlevinud ja/või tailor-made profiile, kui tellimuse maht sobiv. Samuti pakume klambrisüsteemiga voodrilaudu, nii termomännist kui -abachist. Abachi laudis on meie oludes enam levinud sisetingimustes kasutamiseks, aga sobib termotöödeldud kujul oma eksootilise puidusüü ja oksavaba pinnaga ideaalselt välisvoodriks.

               

 

Burnblock – naturaalne ja tõhus tuletõke puidule

Kui termotöötlus kaitseb puitu niiskuskahjustustega seonduva eest, siis Burnblock® annab vastulöögi puidu põlisvaenlasele – tulele. Burnblock® on patenteeritud tehnoloogia, millega immutatakse puit surve all tuletõkkevahendiga terve ristlõike ulatuses. Toodete immutamiseks kasutatakse eriotstarbelist surveseadet ning tarkvara. Teatame rõõmuga, et nüüd töötab Burnblock® seade ka Thermoarenas, meeskond on saanud vastava väljaõppe ning tellimustest tuletõkke immutusele on saanud silmapaistvad referentsid nii koduturul kui Põhjamaades. Tuletundlikkuse klass immutatud voodrilaudadele on B-s1,d0. Väike ülevaade, miks on Burnblock® parim tuletõkkevahend:

  • Esimene tuletõkkevahend, mis omab kuldtasemel sertifikaati – Cradle-to-Cradle-Certified
  • 100% naturaalne ja biolagunev
  • PH-neutraalne
  • Mittekorrodeeruv ja mittetoksiline

Üllatus otse hommikusest männimetsast

Kas teate, et meie kontoris ootab Teid nägus karudega kohver arhitektidele ja koostööpartneritele, mida täidavad meie termotöödeldud tootenäidised. Selle abil saab arhitekt-projekteerija kõige vahetuma ning parema pildi meie materjalide füüsilisest ja esteetilisest olemusest, mis kindlasti käivitab professionaalse fantaasia. Lisaks silmailule pakub meie kohver ka meeldivaid lõhnaaistinguid – garanteerime, et meeldivat termopuidu lõhna saab mõneks ajaks täis terve teie kontor. Karude kohvri saab meie käest üsna lihtsalt, esitage oma motiveeritud soov ning toimetame selle Teile peatselt kohale.

Fotod: Tõnu Tunnel

 

Büroo 113 tõstab termopuidu keskmisest kõrgemale

Kui klassikalisi kõrghooneid on Tallinnas juba mitmeid, siis äsjavalminud Büroo 113 on esimene kõrghoone, mis viib termopuidu koguni 13 korruse kõrgusele. Büroo 113 on ühtlasi ka esimene 100% maakütte ja jahutusega kõrghoone meie pealinnas.

„Rohelise mõtteviisi maamärgina valminud hoone puhul tundus puidu kasutamine hoone fassaadil igati loomulikuna,” mainivad hoone autorid Indrek Suigusaar ja Tanno Tammesson arhitektuuribüroost Pluss Arhitektid. „Thermoarena termopuidu kvaliteet lubab meil luua lahendusi, mis on nii eristuvad kui ka ajas väärikalt vananevad“. Büroo 113 originaalne väliskujundus paistab kaugele, hoone asub Tallinnas, Pärnu mnt 113.